TP52 ile Provezza 7 Palmavela’ da

Alogo-palmavela2013GAASTRA – PALMAVELA  01 – 05 Mayıs 2013 tarihleri arasında Real Club Náutico de Palma ile  İspanya  Yelken Federasyonu organizasyonunda ve Gaastra sponsorluğunda Palma – Mallorca’ da gerçekleşecek.

3332

 

TP52 ile IRC klasmanında yarışacak Provezza 7 ekibi Mart ayında teknenin hazırlıkları için Valencia’ da idi.

 

Yarışlar aşağıdaki klasman ve sınıflara açık:

  • IMA Yachts: geçerli IRC sertifikası ile IMA Kuralları 2013’ e uyan tekneler (Maksi      Yarış / Gezi, Mini Maksi)
  • WALLY Yachts: geçerli endorsed IRC sertifikası ile Sınıf Kurallarına uyan tekneler
  •  ONE DESIGN: SOTO 40, J80, Flying Fifteen ve Dragon
  •  ORC, IRC: 2013 geçerli IRC, ORC Club sertifikası ile
  • Vintage ve Klasik: CIM uygulamalarına uyan tekneler
  • Latin Yelken: Balearic Latin Yelken Sınıfı ölçü kurallarına uyan tekneler
  • Engelli Yelken: Dam 5.5 ve Access sınıfları ile

Ön kayıtları görmek için lütfen tıklayınız.

Maksi ve Wally için altı, Soto 40 OD, J80, Flying Fifteen ve Dragon için dokuz, ORC ve IRC için maksimum beş, Vintage, Klasik, Engelli Yelken için dört ve Latin Yelken için üç yarış planlanmış olup, bir adet yarışın sonucunun alınabilmesi ile seri geçerli olacak.

Günde üç yarıştan fazla yarış yapılmayacak. Cezalarda, Kural 44.1 değiştirilmiş haliyle “tek dönüş” uygulanacak, ancak Bölüm 2 kural ihlali herhangi bir geçiş şamandırası veya kapısında “Alan / Zone” içinde gerçekleşirse ceza “ iki dönüş” olacak.

IRC yarışları 03 Mayıs 2013 Cuma günü başlayacak. 3359

TUR1212 PROVEZZA 7 ekibine bol şans dileriz…

 

 

 

27/04/2013 – 12.30                                                                          Resimler: provezza.net

Yarış Kuralları üzerine

ISAFISAF 2013 – 2016 yelken yarış kurallarında elliden fazla değişiklik var. Bunların kimi kuralların daha iyi anlaşılması, belirsizliklerin giderilmesi amaçlı ve kimi de yeni değişiklikleri kapsıyor. Kuralların işleyişinde ana tema olan özellikle tanımlamalarda ‘Finiş’ daha açık tanımlanırken, ‘Uzak Durmak, ‘Şamandıra Yerive ‘Yer’ başlıklarında anormallikleri      düzeltmek için yapılan değişiklikleri içeriyor.

Tanımlar dışında birkaç örnek vermek gerekirse;

Kural 14 – Çatışmayı Önleme                                                                                          Kural 14 (b) de ‘cezalandırılmayacaktır’ ibaresi ‘temize çıkacaktır’ olarak değişmiştir.

Kural 18 – Şamandıra Yeri                                                                                              Kural 18.2 (c) (2) yeni eklenmiştir.  ‘Esas Rota’ ifadesi ile şamandıra yeri vermekle yükümlü tekne,  içten kapatma oluşturması halinde kapatma sürdüğü sürece şamandıra yeri olan tekneye esas rotasında seyredebilmesi için yer verecektir.

Kural 18.2(e) ye kapatmanın, diğer teknenin rüzgar üstüne tramola atarak oluşması durumu ilave edilmiştir.

Kural 18.3 e ‘Alan’ içinde kontra değiştirmek yerine ‘rüzgara baş vermek deyimi getirilmiştir.

Oyunun kurallarını iyi bilmek kazanmayı hedefleyen yarışçılar için taktiklerini bunun üzerine kurmalarıyla mümkündür. Yarış yöneticileri ve protesto kurulları için de kuralların doğru anlaşılması ve bilinmesi gereklidir.

Rules in Practice 2013-16

Bryan Willis 25 yılı aşkın ISAF Yarış Kuralları Komitesinde görev aldı. 2004’ ten bu yana ‘The Rules in Practice’ ile kuralları daha iyi anlamaya çalışıyorum. Tavsiye ederim 🙂

copyrighted 26/04/2013 – 12.50

Bugün 23 Nisan

Görsel

23-nisan