İYK / Çanakkale Zaferi 102. Yıl Kupası yapıldı

İstanbul Yelken Kulübü‘ nün 2017 Etkinlik Programındaki ilk yat yarışı, 18 – 19 Mart 2017 tarihinde iki etap olarak 40 teknelik filo ile ‘İYK – DHO Tuzla’ ve ‘DHO Tuzla – İYK’ rotalarında yapıldı. Çanakkale Zaferi’ nin 102. Yılının anıldığı ve kutlandığı kupada yarışan ekipler 18 Mart Cumartesi günü Çanakkale Şehitleri saygı duruşunun ardından, Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Özdem Koçer’ in işaret tabancası ile verdiği seda işaretiyle 15 – 18 knts genel Güneyli rüzgarla Tuzla rotasında start etti. Prenses Adaları civarında rüzgar oyununu yaptı ve tekneler değişik taktiklerle Tuzla’ ya doğru rota tuttular. Tuzla’ da ilk finişi DUE  yaptı, onu altı saniye fark ile ENKA CHEESE ve 51 saniye sonra FORD OTOSAN – FENERBAHÇE 2 izledi.

İYK Canlı yayını için lütfen resimi tıklayın

Tekneler ilk gün sonunda Deniz Harp Okulu’ nda konakladı. 19 Mart sabahı filo Tuzla’ dan start etti, ancak erken gelen yağmur tahmin edilen rüzgarı kesti. Filonun hızı, Prenses Adaları civarında 2 deniz miline kadar düştü. İYK Navigasyon Binası’ nda bekleyen bizler saat 17.00 ye kadar Kalamış Koyu’ na ulaşabilen tekne olmayınca karamsarlığa kapılsak ta, Körfez’ den tazeleyen rüzgar koridoru 45 dakika içerisinde filoyu Höreke Taşı’ na taşıdı ve Tuzla’ dan gelen filonun tüm finişleri 18.40 ta tamamlandı. İkinci etapta ilk finişi FORD OTOSAN – FENERBAHÇE 2 yaptı.

Genel Sonuçlarda; Dokuz teknelik IRC 0′ da DUE, üç teknelik IRC 1′ de GOLDEN TOY, yedi teknelik IRC 2′ de LOGO, onbir teknelik IRC 3′ te ALFASAILS PETEK, beş teknelik IRC 4′ te PERSEUS, beş teknelik Gezgin’ de TARGET birinci oldular.

Çanakkale Zaferi 102.Yıl Kupası 1.Etap Geçici Sonuçlar   Çanakkale Zaferi 102.Yıl Kupası 2.Etap Geçici Sonuçlar   Çanakkale Zaferi 102.Yıl Kupası Genel Sonuçlar

Kazanan, katılan tüm ekipleri kutlarız.

20/03/2017 – 13.30                                                             Foto: ©SelmaUca

Çanakkale Zaferi

Yelkencilerimiz Atina’ da kürsüde

2017 Athens EurolympW logo

27th Athens Eurolymp Week 2017, 06 – 12 Mart 2017 tarihleri arasında Faliron, Atina, Yunanistan‘ da yapıldı. Yelkencilerimiz Laser 4.7, RS:X (8.5) Genç ve Techno 293 Sınıflarında mücadele etti. Laser 4.7 sınıfı antrenörlüğünü Utku Gönener, Rüzgarsörfü sınıfları antrenörlüğünü Diederik Bakker ve yardımcı antrenör olarak Çanakkale İÇDAŞ Spor Kulübü antrenörü Onur Yalçın yaptı.

2017_Athens_Eurolymp_01

 

Laser 4.7 Kızlar / 33 tekne
1. İlayda Veziroğlu (FB)
2. Ece Asya İkizler (GS)

Laser 4.7 Erkekler / 54 tekne
1. Yılkan Timurşah (Çeşme Yelken)
3. Yiğit Yalçın Çıtak (Turgutreis Yelken)

Techno 293 7.8 Kızlar / 40 sporcu
1. Eda Yavuz (A.R.M Urla)
2. Ayşe Zeynep Türkoğlu (İÇDAŞ)

Techno 293 6.8 / 40 sporcu
2. Kerim Sahir Giritlioğlu (GS)
3. Miray Saki (İÇDAŞ)

Sporcularımızı kutlar, gelecek yarışlarda başarılar dileriz.

13/03/2017 – 10.00