Lasercilerimiz ISAF Sailing World Cup 2014 – Miami’ de

Miami-32014 ISAF Sailing World Cup – Miami, Florida / Amerika Birleşik Devletleri’ nde                       27 Ocak – 01 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Yaklaşık 50 ülkeden 550 yelkencinin mücadele ettiği Kupada 10 olimpik ve 3 paralimpik sınıfta yarışılıyor.

Laser erkeklerde Tom Burton (AUS), Tonci Stipanovic (CRO), Robert Scheidt (BRA), Pavlos Kontides (CYP) ve Nick Thompson (GBR) ve Laser kadınlarda Paige Railey (USA), Marit Bouwmeester (NED), Evi Van Acker (BEL) ve Annalise Murphy (IRL) gibi Laser sınıfının zirve yelkencileri de bu yarışta yer alıyor.

NCD

 

Ülkemizden Laser kadınlarda (Radial) 2012 Londra Olimpiyatları olimpik sporcusu N. Çağla Dönertaş (FB) 50 sporcu arasında yapılan altı yarış sonunda en iyi derecesi 7. lik ile 14. ve

alprodopman

 

Laser erkeklerde (Standart) 2011 ISAF  Gençler Dünya Şampiyonası yedincisi Alp R. Rodopman (FB) 90 sporcu arasında beş yarış sonunda en iyi derecesi 10. luk ile 50.durumda yarışları tamamladılar.

 

Nazlı Çağla Dönertaş  yarışı facebook sayfasında şöyle yorumladı:

ISAF Miami Dünya Kupası yarışı bu gün sona erdi. Yarışı 14.lük ile bitirdim. Madalya yarışına kalacağımızı umuyorduk ancak 5 günün 2 günü yarış yapamadık. 4 puan ile madalya yarışını kaçırdım. Bununla birlikte biraz şansız bir hafta geçirdiğimi de üzülerek söyleyebilirim. Bu yarış kendimizi test etmek için önemliydi ancak tam olarak nerde olduğumuzu gösteren bir yarış olmadığına inanıyorum. 14.lük Türkiye şartları için kötü bir netice olmasa da daha iyilerini yapabileceğimi bildiğim için aldığım derece için biraz üzgünüm. Önümüzde ilk yarışımız İspanya’da yapılacak olan Princess Sofia Dünya Kupası var. Türkiye’ye döndükten sonra daha yoğun tempoda bu yarışa hazırlanmaya başlayacağız.”

kemal_muslubasSporcuların antrenörlüğünü 2004 Atina ve 2008 Beijing Olimpiyatlarında ülkemizi Laser sınıfında temsil eden ve spor hayatına antrenör olarak devam eden olimpik sporcu  Kemal Muslubaş yapıyor.

01 Şubat’ ta bitecek yarışları 2D ve 3D olarak izlemek mümkün.

Sporcularımıza ve antrenörlerine bol şans dileriz…

copyrighted 29/01/2014 – 12.50

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s